Garažna vrata su važna investicija, koju je bolje pravilno napraviti prilikom kupovine kako cena održavanja ne bi višestruko premašila cenu pogrešnog odabira.  Postoji više tipova garažnih vrata, ali su se segmentna garažna vrata izdvojila kao najbolji izbor zbog brojnih povoljnih karakteristika. Segmentna vrata su pre svega veoma praktična, jer prilikom manipulacije ne zauzimaju prostor ni ispred, a ni unutar objekta. Vrata se jednostavno podižu i klize duž plafona, koji je često jedina slobodna površina u garaži. Osnovna prednost je ušteda prostora, jer njihova instalacija ne uzima dodatni prostor od garažnog objekta, što je slučaj sa drugim tipovima garažnih vrata.

Segmentna garažna vrata se mogu uklopiti u sve vrste otvora i različite konstrukcijske sklopove. Vrata se izrađuju u svim dimenzijama, pa su pogodna i za privatne garaže, kao i za industrijske objekte. Kao što im i ime kaže, vrata se izrađuju od segmentnih panela. Paneli, međusobno povezani šarkama, kreću se po vođicama i iz vertikalnog položaja se pakuju u horizontalni, najčešće ispod plafona. Upravo se na taj način postiže ušteda u prostoru.

Osnovne osobine segmentnih vrata:

  • bezbedna
  • tiha
  • pouzdana
  • laka za korišćenje
  • termoizolovana
  • dugovečna
  • otporna
  • dostupna u svim kombinacijama boja i dimenzija

Garažna vrata mogu biti sa ili bez motora, mada u slučaju svakodnevne upotrebe, mnogo je praktičnije postaviti motor koji će olakšati manipulaciju vratima. Uz naša vrata dobijate motor sa dva daljinska upravljača.

Boja garažnih vrata se uglavnom usklađuje sa  bojom fasadnih zidova ili industrijskog objekta, kako bi se uklopila sa stilom objekta kome pripadaju. U ponudi imamo mnoštvo boja, kao i panele sa imitacijom drveta.

Vrata se izrađuju od segmentnih sendvič panela. Paneli su izrađeni od dvostruko pocinkovanog čeličnog lima, sa završnim slojem od poliestera. Paneli su debljine 4 cm, visine 50 i 60 cm, a dužina zavisi od otvora. Unutar panela se nalazi debeli sloj izolacionog materijala, čime je obezbeđena odlična hidro i termo izolacija. U ponudi imamo standardni model panela, kao i sendvič panel sa aplikacijom kocka.

Segmentna garažna vrata izrađujemo od najkvalitetnijih komponenti renomiranih evropskih proizvođača. Proizvođač panela je italijanska firma METECHNO. Okove proizvodi holandska firma FLEXIFORCE.

met_door

flexiforce

Neka od vrata koja smo do sada uradili možete pogledati na linku: Galerija naših radova.